Portada-TMB.jpg

Festival internacional de curts Subtravelling en Cines Filmax

archivado en: Estrenos, Promoción
TMB anuncia els guanyadors de l’onzena edició del festival internacional de curts Subtravelling

El curt guardonat de la categoria Roda a TMB és Hora punta, i el segon classificat és El viaje estático. El curt més votat és Desconnecta i Avisa quan arribis obté la menció especial del jurat. El microcurt de la secció Mostra internacional que més ha agradat als usuaris és Dream in the subway
Aquesta tarda, des d’una sala dels cinemes Filmax Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat ha tingut lloc la gala de cloenda i anunci dels guanyadors de les diferents categories de l’onzena edició del Subtravelling, el festival internacional de cinema curt de Transports Metropolitans de Barcelona, organitzat per la Fundació TMB, que per cinquè any consecutiu ha repetit la col·laboració amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül, la capital de Corea del Sud. Per primera vegada, l’acte d’entrega s’ha retransmès virtualment i s’ha pogut seguir per internet, a través del web del festival Subtravelling.


Dins de la categoria a competició oberta al públic, Roda a TMB, en què els mateixos usuaris envien els seus vídeos rodats als transports públics de TMB, el treball escollit pel jurat és Hora punta, creat per Helena Izquierdo, Marina Izquierdo i Marc Serra. L’original curt d’animació retrata en menys d’un minut i mig un viatge en metro en l’hora punta del matí amb un final sorprenent. El guanyador, que ha competit amb els altres 94 curts participants, s’ha endut un viatge a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül 2021, a més d’un any de cinema gratis i l’emissió del seu curt al programa Curtcircuit 33 del canal 33 de Televisió de Catalunya i al MouTV.


Enguany també es premiava el segon millor curtmetratge, i en aquesta secció el jurat ha escollit l’obra El viaje estático, dirigit per Neil Murphy, que s’ha endut una càmera esportiva GoPro amb trípode i l’emissió del seu curt al festival SMIFF i al programa Curtcircuit 33. L’original curt de ficció, de tres minuts, ens presenta una noia atrapada que utilitzarà la imaginació i el ball per escapar de la monotonia d’un viatge en metro.


A més, durant el període de votació, del 19 de gener al 7 de febrer, diàriament s’han sortejat entre els votants de totes les categories entrades de cinema per a les sales Screen X o 4DX dels cines Filmax Gran Via. El web del festival ha rebut 12.543 visites, 34.292 pàgines vistes i 7.559 vots.Comparte en redes sociales